Rokin 21 en 49

Amsterdam // In uitvoering

In opdracht van bouwbedrijf Van Wijnen Weesp heeft Siem Steur de staalconstructie verzorgd t.b.v. het Hudson's Bay warenhuis op het Rokin in het centrum van Amsterdam. Er zal in het gehele project een kleine 600 ton staal verwerkt worden!

De complete engineering is in BIM gebeurd waarbij alle bouwdisciplines in één integraal model werken zodat iedereen direct toegang heeft tot de laatste informatie. Met minimale opslagmogelijkheden op de bouwplaats zijn alle onderdelen conform de LEAN planning van de aannemer door ons “JIT” (Just In Time) aangeleverd.
Het fundament voor de warenhuizen is de kelder van het voormalig ING gebouw. Om de krachten t.g.v. de gronddruk en het drukke verkeer, waaronder de kelderwanden naar binnengedrukt zouden kunnen worden, het hoofd te bieden, heeft Siem Steur Staalconstructies ca. 100 diagonale schoren van HEA profielen alsmede een horizontaal stempelframe van kokerprofielen geleverd en gemonteerd (zie foto 3).

Het BIM model van de gehele staalconstructie was na een intensieve engineeringsperiode van bijna een jaar gereed, waarbij een nauwe samenwerking tussen Gemeente, ingenieursbureau, aannemer Van Wijnen en Siem Steur Staalconstructies onontbeerlijk was.

Zie ook de nieuwsberichten: 
http://www.siemsteur.nl/nieuws/artikel-in-vakblad-stedenbouw-rokin-te-amsterdam/
http://www.siemsteur.nl/nieuws/rokin-21-en-49-te-amsterdam-update/
http://www.siemsteur.nl/nieuws/rokin-21-en-49-te-amsterdam/