Specialisatie op meerdere vlakken

Siem Steur richtte Siem Steur Staalconstructies op in 1954 te Volendam. Al meer dan 70 jaar onderscheidt het staalconstructiebedrijf zich door kwaliteit, flexibiliteit en veelzijdigheid.

Binnen haar dienstverlening kent Siem Steur Staalconstructies een absolute specialisatie in gecompliceerde en technisch hoogstaande staalconstructies. Ook het vervaardigen van staal t.b.v. (petro)chemische industrie, stutconstructies, liftschachten, trappen, hekwerken, machineonderdelen, RVS-werken en metaalconserveren behoren tot de werkzaamheden.

U kunt bij ons terecht voor het engineeren, construeren, producerenconserveren en monteren van staalconstructies, vloerconstructies en halffabricaten. Ook zijn wij een goede partner voor onderhoud en beheer van staalconstructies.

100% betrokken bij elk project

Naast onze moderne machinepark en ruime productiehal, zijn het toch vooral onze medewerkers die gezichtsbepalend zijn. Zij zijn gemotiveerd en geïnteresseerd in hun werk en zijn van A tot Z betrokken bij een project.

Wij hebben een eigen team van constructeurs en tekenaars/werkvoorbereiders die gebruik maken van de modernste software- en ontwerp pakketten. Op deze manier kunnen wij optimaal meedenken met de klant. Onze lassers zijn gecertificeerd volgens de laatste normen. Transport en montagewerkzaamheden worden veelal uitgevoerd in eigen beheer. Dit alles met inachtneming van de veiligheidseisen. Wij zijn overtuigd van onze kwaliteiten en gaan dan ook geen enkele uitdaging uit de weg.

Op de product- en projectpagina’s van deze website treft u een aantal pakkende voorbeelden hiervan. Met ruim 40 enthousiaste professionals gaat familiebedrijf Siem Steur Staalconstructies iedere dag weer aan de slag, om hier nog veel meer hoogstaande projecten aan toe te voegen.

Kwaliteit centraal

De kwaliteit van onze producten worden voor een groot deel bepaald door vakkundig en ervaren personeel. Om deze kwaliteit te waarborgen werken wij volgens het kwaliteitssysteem EN1090 EXC3, het ISO gecertificeerde bouwproces, het BIM-engineering principe en zijn wij VCA gecertificeerd.

Sinds 1996 is Siem Steur VCA* gecertificeerd. Deze certificering betekent dat Siem Steur zorg draagt voor een optimale veiligheid in de productiehal en op de werkplek van de opdrachtgever.

Siem Steur voldoet sinds september 2015 aan de eisen gesteld in de norm ISO 9001:2015 (voorheen ISO 9001:2008). De ISO 9001:2015 is de internationaal geaccepteerde standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen.

Sinds oktober 2015 is Siem Steur positief beoordeeld door de auditoren van Lloyds Register op het kwaliteitssysteem EN1090 EXC3. Uit de beoordeling is gebleken dat wij over een volwassen en goed geïmplementeerd systeem beschikken.

Samen met onze EN1090 FPC certificering tot executieklasse 3 bieden we onze klanten een stukje zekerheid in kwaliteit en veiligheid. Met het oog op een gezondere / milieuvriendelijkere toekomst zijn we op dit moment bezig met de implementatie van de ISO 140001 ( NORM Milieu ).