Historie Siem Steur

Bedrijfsoprichter Siem Steur werd geboren op 24 mei 1924 te Volendam. Na de lagere school ging Siem naar de ambachtschool in Edam.
Hij trad in dienst als leerling fietsenmaker bij Hartog in Edam en is later bij carrosseriebedrijf Karhof in Purmerend terechtgekomen. In de avonduren bezocht hij de streekschool in Amsterdam om zich verder te bekwamen in het smidsvak. In 1946 behaalde hij het diploma ‘Gezel in het vuurwerken’.

In 1948 werd hij benaderd door de heren H. Tuyp en D. Schilder en gevraagd om toe te treden als vennoot in de Fa. Nieuw Leven. Er werd gestart op het Havendijkje. Al snel werd een nieuwbouwpand in het centrum van Volendam betrokken. Werkweken van 80 uur waren geen uitzondering voor de jonge ondernemer. Naast het werk en het gezin werd er ook nog tijd gevonden voor de studie. In 1950 werd het diploma ‘Meestersmid’ behaald.

In februari 1954 trad Siem Steur uit de vennootschap en begon voor zichzelf.
Siem Steur verkocht daarbij ook kachels. Hij was dus niet alleen fabrikant, maar ook middenstander. In de Spieringstraat te Volendam werd een bestaand pand betrokken met een woning erboven. De werkzaamheden breidden zich vlug uit en in 1958 werd een nieuw pand betrokken aan de Parallelweg (de huidige locatie). Dit was het eerste bedrijfspand op dit industrieterrein.

In de jaren ‘60 werd tweemaal een stukje aangebouwd. In 1973 werd er nieuwbouw gepleegd (een nieuw kantoor), gevolgd door een hal in 1975. 

Opvolging Siem Steur

Door gezondheidsproblemen moest Siem Steur zich plotsklaps uit het bedrijf terugtrekken en in 1979 werden de zoons Jan en Cor de opvolgers. Op de leeftijd van 28 en 27 jaar kregen zij geheel onverwachts de leiding over het bedrijf. Op 3 februari 1991 werd een nieuwe fabriekshal in bedrijf genomen. Een hal van 60 x 20m1. In 1997 werd het aangrenzende pand aangekocht. De bovenverdieping werd in gebruik genomen als kantoor, tekenkamer en kantine.

In 2004 bestond het bedrijf 50 jaar en dit werd gevierd met een receptie voor alle klanten en leveranciers. Het jaar 2004 begon feestelijk en eindigde feestelijk. Siem Steur Staalconstructie werd uitgeroepen tot onderneming van het jaar van de gemeente Edam- Volendam.

In 2005 traden Jan en Cor Steur terug en werd hun plaats ingenomen door Simon Steur (3e generatie) en Siegfried Bosch. Een nieuwe en jonge groep enthousiaste mensen, die onder toeziend oog van Jan en Cor, het bedrijf in het gedachtegoed van hun voorgangers zullen voortzetten.

De heren Jan en Cor Steur hebben in 2003 het terrein naast het kantoorpand van Siem Steur gekocht met het oog op de toekomst. Zij waren nog niet op de hoogte dat snel daarna een directiewisseling plaats zou vinden.

De nieuwe directie had destijds niet de middelen om gelijk uit te breiden, dus een nieuwbouw was op dat moment niet relevant. In 2008 vonden de heren Jan en Cor Steur de tijd rijp om het terrein in eigen beheer te gaan ontwikkelen. Sindsdien heeft Siem Steur een deel van dit bedrijfspand in gebruik.

In 2014 bestond Siem Steur Staalconstructies 60 jaar!

Kwaliteit centraal

De kwaliteit van onze producten worden voor een groot deel bepaald door vakkundig en ervaren personeel. Om deze kwaliteit te waarborgen werken wij volgens het kwaliteitssysteem EN1090 EXC3, het ISO gecertificeerde bouwproces, het BIM-engineering principe en zijn wij VCA gecertificeerd.

Sinds 1996 is Siem Steur VCA* gecertificeerd. Deze certificering betekent dat Siem Steur zorg draagt voor een optimale veiligheid in de productiehal en op de werkplek van de opdrachtgever.

Siem Steur voldoet sinds september 2015 aan de eisen gesteld in de norm ISO 9001:2015 (voorheen ISO 9001:2008). De ISO 9001:2015 is de internationaal geaccepteerde standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen.

Sinds oktober 2015 is Siem Steur positief beoordeeld door de auditoren van Lloyds Register op het kwaliteitssysteem EN1090 EXC3. Uit de beoordeling is gebleken dat wij over een volwassen en goed geïmplementeerd systeem beschikken.

Samen met onze EN1090 FPC certificering tot executieklasse 3 bieden we onze klanten een stukje zekerheid in kwaliteit en veiligheid. Met het oog op een gezondere / milieuvriendelijkere toekomst zijn we op dit moment bezig met de implementatie van de ISO 140001 ( NORM Milieu ).