W Amsterdam Hotel (1e fase)

Amsterdam // 2015

Op de locatie van het voormalig monumentale Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf, heeft Siem Steur Staalconstructies, in opdracht van Hillen en Roosen, de staalconstructie gerealiseerd voor een nieuw vijf sterren hotel met 172 kamers, het W Amsterdam Hotel in de Amsterdamse Spuistraat.

Directeur Simon Steur van Siem Steur Staalconstructies is trots op het resultaat.  “Het pand is omgebouwd tot hotel, daarvoor dienden de verdiepingsvloeren te worden verzwaard. Constructief was er van de bestaande betonconstructie niet veel bekend. Samen met de hoofdconstructeur hebben we stukje bij beetje de versteviging bepaald. En als je dan nu het resultaat aanschouwt, kan ik alleen maar trots zijn.”
Fase 1 bestond uit de verzwaring van de eerste verdiepingsvloer. Na eerst verwijdering van vloervelden dienden de betonbalken te worden verzwaard met stalen liggers (HEB600 S355) en vervolgens afgewerkt met een staalplaat betonvloer. Handmatig, want ruimte voor een kraan of iets dergelijks was er niet. Steur: “84 ton staal is erin gegaan, met hulp van takels en zelf geconstrueerde, over bestaande betonbalken heen bewegende karretjes. Dan kun je toch wel spreken van inventief constructiewerk.”  
Fase 2 bestond uit het verstevigen van de vier vloeren erboven, aanbrengen van tussenvloeren, staal t.b.v. atrium en een dakopbouw. Met een totaal van ruim 330 ton. Ten slotte verrichtte Siem Steur Staalconstructies nog her en der ‘klein staalwerk’, zoals de constructie en plaatsing van een trappenhuis en dubbele liftschacht van 27 m1 hoog, enkele trappen en hekwerken. Tot ieders tevredenheid, zo blijkt. Steur: “We zijn reeds gestart aan de volgende fase van het W hotel, De Kasbank, eveneens van deze eigenaar. Dus zullen we het hier goed hebben gedaan.”  

In diverse landelijke media staat een leuk artikel over het luxueuze W Amsterdam Hotel te Amsterdam. Het thermisch verzinkte frame waarin het zwembad haar oplegging vindt is door Siem Steur verzorgd. Het is mooi om een stukje "landelijke erkenning" te krijgen voor het uitgevoerde werk. Klik hier voor het artikel.

  • Opdrachtgever
    Hillen en Roosen
  • Product
    Staalconstructies, Trappen en (sier)hekwerken
  • Gereed
    2015
  • Tekening