Deep BV te Amsterdam

Amsterdam // 2018

Siem Steur Staalconstructie heeft in opdracht van Deep BV de staalconstructie en spriltrappen verzorgd voor de uitbreiding van het bestaande bedrijfsgebouw in Amsterdam. De uitbreiding heeft plaats gevonden op het dak van het gebouw en omhelst een drietal opbouwen en een toren.  

Donderdag 8 juni 2017, windkracht 5 en toch ging de plaatsing van de Observatorium op OpZeezand door. OpZeezand krijgt hiermee de uitbreiding die het zo verdient. Het gebouw is in de loop der jaren uitgegroeid tot een culturele hotspot in het Hamerstraat kwartier in Amsterdam Noord. Door de stedenbouwkundige genoemd als voorbeeld hoe er in dit gebied ontwikkeld zou moeten worden: met durf en lef, 'Nononsense aan het IJ'.
Naast de braziliaanse strandtent is op het dak een kas, een schuur en moonlander bijgebouwd en met het observatorium is OpZeezand de nieuwe eyecatcher in het gebied. Het dak dat al een culturele hotspot was geworden met de opmerkelijke On the Roof programmering, is met dit nieuwe dakland nog completer geworden! Amsterdam is een markant gebouw rijker. Met trots kunnen we zeggen: OpZeezand, designed by Morfis.